Verbrandingssoep (3 dagen)

RECEPT SOEP, TER BEVORDERING VAN DE SPIJSVERTERING

 

Een 3-daagse reinigingssoep zonder vetten of eiwitten; te gebruiken als vervanging voor alle maaltijden gedurende de dag (ontbijt, lunch, diner of avondeten).

 

1 pak tomatensoep (poedervorm)  of kies eigen soepbasis
3 Grote uien
1 kg Wortelen
½ Witte kool
1 Selderijstengel
1 Groene peper
1 pot Sperziebonen
1 blik Tomaten, ontveld
1 pot Taco saus
1 pot Groentebouillon
8 Kleine bouillonblokjes
  Zout, peper, kerrie en peterselie naar smaak toevoegen

 

Bereid de tomatensoep conform de aanwijzingen op het pak. Voeg de gesneden groenten, kruiden en bouillon toe. Voeg zoveel water toe dat alle groenten bedekt zijn. (Let erop dat het water niet verdampt). Kook de soep 10 minuten. U zult dan een heel dikke soep hebben, die in de koelkast of vriezer bewaard moet worden. Voor het verwarmen en opdienen moet u deze soep aan een pan met water toevoegen en deze goed verwarmen.

 

De soep wordt smaakvoller als u de zaadjes van de groene peper laat zitten. Voor een diuretisch (urine-afscheiding bevorderend) effect van de soep moet u het aantal bouillonblokjes en zout zo veel mogelijk verminderen. Kies de ingredienten biologisch.

 

Tip:

Mocht uw energieniveau wat laag worden, dan kunt u tijdens het ontbijt 2 tot 3 crackers belegd met tomaat, komkommer en specerijen te eten.

 

Vijf dagen of meer:

Eet een normaal ontbijt en lunch (b.v. crackers) met een kleine hoeveelheid vis of vlees op weekdagen. De soep is geschikt als diner of avondmaal op weekdagen. Eet gedurende het weekend een normaal dieet (met mate).